Govt Jobs Vacancy

Sarkari Results (Govt Jobs Vacancy) Notification in Hindi

Reasoning Questions Quiz for SSC CGL, CHSL, Railway 2020

 

Reasoning questions for ssc

1. What year did Volkswagen start production of the Golf?
Answer: 1974
2. What is the shade of a Tiffany lamp made of?
Answer: Stained glass
3. What is the most popular day for people to eat ice cream?
Answer: Sunday
4. What is the fear of tapeworms known as?
Answer: Taeniophobia
5. How many strings does a standard ukulele have?
Answer: 4
6. What distance did the Romans once define as a thousand paces?
Answer: A mile
7. What did Coleco name its 1983 home computer?
Answer: Adam
8. Often worn by young girls, ‘Mary Janes’ are what type of fashion item?
Answer: Shoes
9. What does Karaoke literally mean?
Answer: Empty Orchestra
10. What fruit is used in making ‘Creme de Cassis’?
Answer: Blackcurrants
11. In motor racing, what color is the caution flag?
Answer: Yellow
12. Which country were the 2014 Winter Olympic Games held in?
Answer: Russia
13. Which fish does a chef need a special license for to be able to prepare in Japan?
Answer: Fugu, or blowfish
14. Pediculophobia is the fear of what?
Answer: Lice
15. What does a Turk call ‘Turkish Delight’?
Answer: Lokum
16. Which is larger, a baseball or a softball?
Answer: A softball
17. Wayfarer sunglasses are produced by what eyeglass company?
Answer: Ray-Ban
18. What’s the most common ‘singing membranophone’?
Answer: The kazoo
19. Which University did Bill Gates drop out of to start his own company?
Answer: Harvard
20. How many balls are on a pool table at the start of a game?
Answer: 16
21. What fruits are fermented to make Perry?
Answer: Pears
22. What song contains the line ‘I feel stupid and contagious’?
Answer: Smells Like Teen Spirit
23. Which NBA team plays its home games at Madison Square Gardens?
Answer: New York Knicks
24. In a circus, a funambulist is a what?
Answer: Tightrope walker
25. What two snacks are mentioned in ‘Take Me Out to the Ballgame’?
Answer: Peanuts and Cracker Jack
26. Greek Feta cheese is typically made from the milk of which animal?
Answer: Sheep
27. What does the phrase Magna Cum Laude mean in English?
Answer: With Great Honor
28. What’s the triangular Asian pastry containing spiced meat?
Answer: Samosa
29. An ‘umiak’ is the larger version of what?
Answer: A kayak
30. Red Stripe beer originated from what island country?
Answer: Jamaica
31. What kind of lunch is the common British pub meal of a piece of Cheddar, crusty bread, and a pickle?
Answer: Ploughman’s
32. What animal shape are the chocolate pieces in Ben & Jerry’s flavor ‘Vermonty Python’?
Answer: Cows
33. What do you call filo pastry stuffed with chopped nuts and honey, or syrup?
Answer: Baklava
34. What’s the most common ‘singing membranophone’?
Answer: The kazoo
35. What vegetable is most commonly added to yogurt to make Indian ‘raita’?
Answer: Cucumber
36. The Acol system is used in which card game?
Answer: Bridge
37. What year was the Intel Pentium processor introduced?
Answer: 1993
38. What is the official name of the Michelin Man?
Answer: Bibendum
39. What sport’s lingo uses the term ‘Mulligan’?
Answer: Golf
40. What is a Kissing gourami?
Answer: Tropical fish
41. What were the first modern Olympic pole vaulters’ poles made of?
Answer: Bamboo
42. Which car design firm was responsible for the design of the Enzo Ferrari?
Answer: Pininfarina
43. What does ZIP as in ZIP code stand for?
Answer: Zone Improvement Project
44. What is the only book of the Bible comprised entirely of law?
Answer: Leviticus
45. What is the highest hand in straight poker?
Answer: A royal flush
46. How many rings are there on the Olympic flag?
Answer: Five
47. Which chess piece was originally called ‘the elephant’?
Answer: The bishop
48. Where did Thomas Lipton open his first grocery store?
Answer: Glasgow, Scotland
49. ‘To swoon’ is to what?
Answer: Faint
50. How many home runs did Sammy Sosa hit the year of Mark McGwire’s record-breaking 70?
Answer: 66
51. What 2 letters in scrabble have the highest point value?
Answer: Q and Z
52. What organization was formed to replace ‘The League of Nations’?
Answer: United Nations
53. What is the name of Spain’s famous cold soup made mostly from tomatoes?
Answer: Gazpacho
54. What model was married to musician Mick Jagger?
Answer: Jerry Hall
55. What is a second full moon in a month called?
Answer: Blue moon
56. What country had, at one time, a female ‘Santa’ called La Befena?
Answer: Italy
57. What does ‘PT’ stand for in the names of Navy PT boats?
Answer: Patrol Torpedo
58. What was the first soft drink to be consumed in outer space?
Answer: Coca-Cola
59. What fast food chain offered a sandwich known as the ‘Big Montana’?
Answer: Arby’s
60. In what city is the Kentucky Derby held every year?
Answer: Louisville
61. Which empire gave the world the Pilsner?
Answer: The Austrian Empire
62. Ashtanga, Bikram, and Kundalini are all types of what?
Answer: Yoga
63. Capricorn is represented by what animal as its zodiacal symbol?
Answer: Goat
64. What does the McDonalds in New Delhi make their burgers with?
Answer: Mutton
65. What type of pasta’s name mean “little tongues” in Italian?
Answer: Linguini
66. What Asian country bans the importation and sale of chewing gum?
Answer: Singapore
67. What suspect in the standard game of Clue has the same name as a bird?
Answer: Mrs. Peacock
68. Which advocacy group was founded by Maggie Kuhn?
Answer: Gray Panthers
69. What basketball legend was born Ferdinand Lewis Alcindor?
Answer: Kareem Abdul-Jabbar
70. How many players are there on a standard soccer team on field?
Answer: 11
71. Sakhmet was the Egyptian god of what?
Answer: War and healing
72. What is the fear of mice known as?
Answer: Musophobia
73. Why was Mary Mallon famous in the early 1900s for her signature dessert of peaches and ice cream?
Answer: It gave people typhus
74. Emmental cheese originated in what country?
Answer: Switzerland
75. What do climbers rub on their hands for extra grip?
Answer: Chalk
76. What kind of fruit juice is used to mix a Polish Martini?
Answer: Apple
77. What company developed the first laser printer in the 1970s?
Answer: Xerox
78. What’s the alcohol in an Old Fashioned cocktail?
Answer: Whiskey
79. What is the claim to fame of Beacon Hill’s Bull & Finch Pub?
Answer: Its exterior was used for the bar in Cheers
80. What is the Christmas dinner of choice for families in Burgundy, France?
Answer: Turkey and chestnuts
81. What type of salad was invented by the owner of the Hollywood eatery the Brown Derby?
Answer: The Cobb Salad
82. What do climbers rub on their hands for extra grip?
Answer: Chalk
83. Nepetalactone is the active ingredient in what pet product?
Answer: Catnip
84. Who was hunted by Dutch physician Abraham van Helsing?
Answer: Count Dracula
85. What is the ‘waltzing Matilda’ in the title of that traditional Australian song?
Answer: A migrant worker’s bedroll
86. Which country were the 2014 Winter Olympic Games held in?
Answer: Russia
87. The Bunya Pine tree is native to which country?
Answer: Australia
88. Who was sued in 1999 by Rosa Parks after they used her name to title a hit song?
Answer: OutKast
89. What year did Cheez Whis debut on the market?
Answer: 1952
90. Who was Liverpool’s captain when they won their first European Cup final in 1977?
Answer: Emlyn Hughes
91. What toy company launched the Barbie doll in 1959?
Answer: Mattel Inc.
92. What US state includes the telephone area code 602?
Answer: Arizona
93. How many rings are there on the Olympic flag?
Answer: Five
94. In which year was the wearing of seat belts made compulsory in the UK?
Answer: 1983
95. What trademark is used in public relations to refer to phony grassroots campaigns?
Answer: AstroTurf
96. What type of animal is the Japanese monster, Gezora?
Answer: Cuttlefish
97. What year was the Amazon Kindle Fire first introduced?
Answer: 2011
98. Which French beer is also Melton Mowbray area code without the initial 0?
Answer: 1664
99. Who did Charles Barkley name as ‘the one player I’ll accept losing to, if I have to lose’?
Answer: Michael Jordan
100. What kind of dough is usually used to make an eclair?
Answer: Choux dough
101. Fax is short for which word?
Answer: Facsimile
102. What two-sport athlete didn’t speak in his early 1990’s Nike commercials because of his bad stutter?
Answer: Bo Jackson
103. What is the basic flavoring of Kahlua?
Answer: Coffee
104. The dish ‘rosti’ originated from which country?
Answer: Switzerland
105.What type of animal is the Japanese monster, Kamacuras?
Answer: Praying mantis
106. What was the nickname of restaurateur Dave Thomas’ second daughter?
Answer: Wendy
107. What is the name of the Princess Mario & Luigi have to rescue in the Super Mario Brothers Nintendo games?
Answer: Princess Toadstool/Peach
108. What airport did the first commercial Boeing 747 flight from JFK land at?
Answer: London, Heathrow
109. Which Italian won the 1998 Tour de France bicycle race?
Answer: Marco Pantani
110.What is the ‘NPC’ abbreviation short for to a video gamer?
Answer: Non-Player Character
111. At what age did tennis player Rafael Nadal turn professional?
Answer: 15
112. What two animals are the symbols of the US Democrats and Republicans?
Answer: Donkey and Elephant
113. What drink is a mixture of brandy, egg yolks and sugar?
Answer: Advocaat
114. Which floor of the Guinness Storehouse houses the Gravity Bar, where tourists can drink a pint of Guinness?
Answer: Seventh floor
115. What does UFC stand for?
Answer: Ultimate Fighting Championship
116. What flavor is Grand Marnier?
Answer: Orange
117. What is Santa’s name in Denmark?
Answer: Sinter Klaas
118. What part of a piano’s action permits the keys to be struck in quick repetition?
Answer: Escapement
119. Which Nintendo console was released after the N64 and before the Wii?
Answer: Gamecube
120. In the standard Monopoly game, how much money do you collect for finishing second in a beauty contest?
Answer: $10

Read Also Quiz:

  1. Gk Today Hindi gk 2020 Computer gk
  2. 5 February | Gktoday | Gk Today | Current Affairs |…
  3. 5 February | Gktoday | Gk Today | Current Affairs |…
  4. 4 February | Gktoday | Gk Today | Current Affairs |…

 

 

Recent Posts

Updated: June 4, 2020 — 9:36 am

Latest Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media govt jobs vacancy   Govt jobs vacancy
Sarkari Result- © 2020 PNR STATUS RAIL | Govt Jobs Vacancy
close
%d bloggers like this: